Un produs Blogger.

Faceți căutări pe acest blog

Categorii

Recent post

Social

FeedReader buttonPersonal BlogsOnline Marketingfree web site traffic and promotion SEO RomaniaBloguri, Bloggeri si CititoriClickLink.ro Stiri

Blog Archive

Persoane interesate

duminică, 2 iunie 2013

Cat castiga Nicu Ceausescu pe luna?

În timp ce ţara se confrunta cu mari neajunsuri, leafa dictatorului împuşcat la Revoluţia din 1989 însemna cifre care pentru un om de rând erau de-a dreptul de neînchipuit.

Conform România TV, Secretarul General al Partidului și președintele României trebuia plătit indiferent de faptul că ţara traversa vremuri grele, astfel că acesta câștiga 16.000 lei lunar, în condițiile în care pe unde mergea cu soţia sa totul era asigurat din fondurile de protocol.

Petre Gigea, fost consilier al lui Ceaușescu și fost ministru de Finanțe, vorbește despre suma uriaşă pentru acele vremri. În aceste condiţii, în care avea totul asigurat, Ceauşescu ar fi depus la CEC, din leafă, 5.000 de lei în fiecare lună, bani destinaţi pentru viitorul urmaşilor săi.

Calculând la cel mai mic curs existent în 1989, cel de 14,92 de lei pentru un dolar, reiese faptul că dacă dictatorul ar fi făcut asta timp de 20 de ani, în acest cont s-ar fi adunat 130.000 de dolari.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu