Un produs Blogger.

Faceți căutări pe acest blog

Categorii

Recent post

Social

FeedReader buttonPersonal BlogsOnline Marketingfree web site traffic and promotion SEO RomaniaBloguri, Bloggeri si CititoriClickLink.ro Stiri

Blog Archive

Persoane interesate

marți, 11 februarie 2014

Aloe Vera planta sanatatii si a frumusetii

Planta de aloe vera este extraordinar de usor de îngriit si crescut în casa si are numeroase ultilizari benefice. Iata care sunt acestea!

Ca locuiesti la casa sau în apartament, planta de aloe vera nu ar trebui sa îti lipseasca din casa. Este usor de întretinut, înveseleste atmosfera si are extraordinar de multe utilizari benefice atat în tratamentele de frumusete cat si în alte situatii neasteptate.

Aloe vera nu este o planta Feng Shui, are frunzele ascutite si mici tepi, dar putem spune ca beneficiile pe care le are compenseaza orice neajuns. Poate ca nu este nici prea aspectuoasa, mai ales daca o vei folosi si vei rupe ocazional cate o frunza, dar o folosesti în tratamentele de frumusete si ai doar de castigat! Unele chimicale din planta stimuleaza circulatia sangelui si omoara bacteriile astfel ca ajuta la refacerea pielii.

Utilizari pentru planta de aloe vera in frumusete (uz extern)

- calmeaza micile arsuri cauzate de obiectele fierbinti, fie ca vorbim de cele cauzate de placa de întins parul, fie de fierul de calcat!

- calmeaza iritatiile de piele si îndeparteaza senzatia de mancarime.

- gelul de aloe vera poate fi folosit si ca masca pentru scalp pentru a stimula cresterea sanatoasa a firului de par. Maseaza usor si lasa sa actioneze timp de 30 de minute pentru rezultate optime.

- matreata va disparea daca îti prepari un amestec de gel de loe vera cu lapte de cocos si cateva picaturi de ulei de germeni de grau care trebuie lasat sa actioneze dupa samponare timp de 20 de minute pe scalp.

- daca te confrunti cu pete pe ten, urmand un tratament cu aloe vera si zeama de lamaie poti scapa rapid de ele.

- face scrub din gel de aloe vera si zat de cafea, unul pentru a stimula circulatia sangelui si pentru a curata porii în profunzime iar celalalt pentru a calma pielea agresata.

- perechea noua de pantofi ti-a facut batai la calcaie? Aplica gel de aloe vera pentru a grabi vindecarea lor si pentru a scapa de usturime.

- poate înlocui cu succes crema de fata daca ai tenul uscat si în plus, intra rapid în piele.

- ai stat prea mult în frig iarna ? Aplica pe zonele afectate minor gel de aloe vera care va ajuta pielea sa îsi revina.

- calmeaza arsurile solare vara si are un efect racoritor asemanator cu cel al mentolului.

Utilizari pentru aloe vera pentru sanatate (uz intern)

- consumul zilnic a unei cantitati de 15-20 ml poate duce în 3 saptamani la scaderea nivelului colesterolului cu 15 sau 20%.

- aloe vera are efect laxativ dar efectele se vor vedea la cateva ore de la ingerarea  substantei.

- unele studii au demonstrat ca poate influenta nivelul zaharului din sange în cazul persoanelor cu diabet de tipul II.

- si stomacul beneficiaza în urma tratamentului zilnic cu aceasta planta si poate atenua durerile cauzate de ulceratii.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu