Un produs Blogger.

Faceți căutări pe acest blog

Categorii

Recent post

Social

FeedReader buttonPersonal BlogsOnline Marketingfree web site traffic and promotion SEO RomaniaBloguri, Bloggeri si CititoriClickLink.ro Stiri

Blog Archive

Persoane interesate

duminică, 16 februarie 2014

Un deputat s-a ales cu nasul spart dupa bataia din Parlamentul din Turcia

Bătaie în toată regula în Parlamentul turc, sâmbătă, la dezbaterea privind reforma în justiție. La finalul a 20 de ore de discuții, conflictul între idei a degenat, Parlamentul de la Ankara transformându-se într-un adevărat ring de box, în care s-au împărțit pumni. 
Opoziția și Puterea din Turcia au discutat și adoptat sâmbătă Planul de trecere a Consiliului Suprem al Judecătorilor şi Procurorilor sub controlul Ministerului Justiţiei, propus de Partidul Dreptăţii şi Justiţiei, al premierului Recept Tayyip Erdogan, partid majoritar în Parlamentul turc.
Dezbaterile aprinse au degenerat și o adevărată bătaie s-a încins în momentul în care un parlamentar al Opoziţiei a vrut să supună discuţiei constituţionalitatea proiectului de lege privind reforma justiţiei. Aleșii poporului turc au început să arunce unii într-alții cu dosare, cu sticle cu apă și chiar cu tablete, s-au împins și chiar s-au încăierat între ei.
În urma scandalului, un deputat al Partidului Popular Republican (de opoziţie), Ali Ihsan Kokturk, a ajuns la spital cu nasul spart, iar un deputat al Partidului Dreptăţii şi Justiţiei şi-a rupt degetele de la o mână.
Controversatul proiect de reformă în justiție a generat tensiuni în Parlamentul turc și în ianuarie, la prima lectură. Tot în ianuarie, corpul magistraților a criticat planul Puterii, susținând că este neconstituţional şi menit să-i submineze independenţa.
Opoziţia consideră că trecerea Consiliului Suprem în subordinea Ministerului Justiţiei urmăreşte împiedicarea anchetelor împotriva corupţiei, aflate în plină desfăşurare, în cadrul cărora aliaţi ai premierului Erdogan au fost arestaţi.
Partidul Popular Republican a declarat, joi, că va face apel împotriva proiectului de lege la Curtea Constituțională, în cazul în care acesta va fi aprobat în parlament.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu