Un produs Blogger.

Faceți căutări pe acest blog

Categorii

Recent post

Social

FeedReader buttonPersonal BlogsOnline Marketingfree web site traffic and promotion SEO RomaniaBloguri, Bloggeri si CititoriClickLink.ro Stiri

Blog Archive

Persoane interesate

joi, 14 martie 2013

Capsunele ne pot albi dantura

Capsunele contin acid malic, o substanta folosita in preparatele cosmetice pentru albitul dintilor, dar si pentru pregatirea acestora in vederea plobarii. De altfel, acidul malic si bicarbonatul de sodiu sunt principalele substante cfolosite pentru albirea dintilor. Adeptii tratamentelor naturiste recomanda mestecarea indelungata a unei capsuni mari, bine coapte si clatirea ulterioara a gurii cu o solutie de bicarbonat de sodiu, noteaza portalul Factroom. Literatura de specialitate mentioneaza insa ca acest tip de acid nu se gaseste numai in capsuni: el mai este prezent in mere, pere si struguri, care si ele pot fi utile pentru mentinerea albului dintilor. Un E mai putin nociv Acidul malic se prepara si pe care industriala, in scopuri medicinale, cat si pentru producerea cosmeticelor. Nu sunt de neglijat nici calitatile sale de conservant alimentar. In acest sens, el figureazxa intre faimoasele "E"-uri, la pozitia E 296. Standardele europene il considera un conservant ecologic, deci mai putin nociv decat alti conservanti. Totusi, utilizarea surselor naturale de acid malic, respectiv fructele, este mult mai recomandata decat folosirea produsului industrializat, introdus de regula in compozitia unor cosmetice. Revenind la capsune, acestea isi fac efectul sezonier si s-ar putea ca acesta sa fie un avanataj: acelasi tratament, aplicat vreme indelungata, creaza obisnuinta si estompeaza adesea efectele. Capsunele isi fac datoria 2-3 luni pe an, timp suficient pentru a obtine efectul dorit. In restul anului raman valabile celelalte fructe: mere, pere, struguri si, suplimentar, clatitul cu bicarbonat.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu