Un produs Blogger.

Faceți căutări pe acest blog

Categorii

Recent post

Social

FeedReader buttonPersonal BlogsOnline Marketingfree web site traffic and promotion SEO RomaniaBloguri, Bloggeri si CititoriClickLink.ro Stiri

Blog Archive

Persoane interesate

sâmbătă, 23 martie 2013

Cometa Pan-STARRS si furtuna solara

Agentia americana NASA a reusit sa surprinda doua minuni cosmice in acelasi timp, cometa Pan-STARRS si o furtuna solara masiva, iar in fundal imaginilor apare Pamantul.

Instantaneele dramatice ale cometei si ejectia de masa coronala (CME) imensa a Soarelui au fost capturate de catre una dintre sondele spatiale Stereo ale NASA, potrivit Space.

In videoclip se observa cometa Pan-STARRS care are o coada uriasa, in interiorul Sistemului Solar, dar si explozia de plasma de la suprafata Soarelui si care se indreapta spre Pamant.

"Lumina puternica din stanga vine de la Soare, iar exploziile care se vad reprezinta materialul solar care a erupt intr-o puternica ejectie coronala", au declarat oficialii Centrului Goddard Space Flight al NASA.

Sondele spatiale Stereo au fost lansate in anul 2006 si lucreaza impreuna la inregistrarea evenimentelor meteorologice solare.

Cometa Pan-STARRS a oferit un spectacol stralucitor in emisfera sudica, inainte de a deveni vizibila si in cea nordica, la inceputul lunii martie.

Astronomii folosesc Telescopul Panoramic Survey aflat pe un munte din Hawaii, cel care a detectat initial cometa in iunie 2011.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu