Un produs Blogger.

Faceți căutări pe acest blog

Categorii

Recent post

Social

FeedReader buttonPersonal BlogsOnline Marketingfree web site traffic and promotion SEO RomaniaBloguri, Bloggeri si CititoriClickLink.ro Stiri

Blog Archive

Persoane interesate

joi, 25 aprilie 2013

Cateva remedii daca iti cade parul

Există foarte multe şampoane şi loţiuni (dozate în fiole speciale) împotriva căderii părului; rezultatele lor sunt deseori variabile. Gamele disponibile în farmacie conţin de obicei o moleculă patentată (aminexil, trichozaharide) sau un amestec în anumite proporţii de cisteină, lizină şi glioproteine sau substanţe revulsive alături de vitamine B, A, E şi PP.

În cazul cheliei la bărbaţi se recomandă spray-urile sau loţiunile ce conţin o substanţă numită minoxidil. Există mai multe astfel de produse ce conţin concentraţii variate de substanţă activă: de obicei se recomandă produsele care conţin minoxidil în concentraţie de 2%. În cazul femeilor se pot recomanda şi loţiunile pe bază de estrogeni.

În farmacii se găsesc şampoane sau tonice pentru păr cu substanţe revulsive, de tipul cafeinei (Revalid®, Alpecin®). În toate cazurile rezultatele sunt destul de puţin predictibile (uneori dau rezultate, alteori nu), exceptând minoxidilul care dă rezultatele cele mai satisfăcătoare.

Există de asemenea şi medicamente mai puternice care stopează căderea părului, dar acestea au şi efecte adverse mai puternice: finasterid, dutasterid.


Transplantul de păr este şi el pe lista soluţiilor în cazul căderii părului.

Uneori se poate recurge la terapia pe bază de ultraviolete (UVA-terapia) efectuată cu ajutorul unor aparate speciale. În formele avansate se poate recomanda administrarea de medicamente pe cale sistemică (glucocorticoizi).

Căderea părului cauzată de medicamente necesită întreruperea şi înlocuirea medicamentului respectiv acolo unde există alternativa terapeutică.

Atunci când cauza este endocrină, este necesară tratarea bolii de bază, eventual substituţie hormonală.

Dacă pierderea părului este asociată sarcinii, situaţia se rezolvă de la sine, fără tratament.

Pentru părul cu mătreaţă se recomandă şampoanele cu ketoconazol (Nizoral®, Ketodar®, Kelual DS®), alternând cu aplicarea de loţiuni cu dermatocorticoizi prescrise de către medic. Atenţie însă, după câteva luni de utilizare a unui şampon anti-mătreaţă părul se „obişnuieşte” cu acel şampon şi eficacitatea şamponului scade.

Alege şamponul potrivit părului tău

Pentru a preveni degradarea părului şi căderea sa, se recomandă utilizarea unui şampon adaptat fiecărui tip de păr în parte (scalp gras/ normal/scalp uscat/ scalp sensibil). Se evită tratamentele cosmetice agresive (decolorări/vopsiri frecvente, îndreptare chimică, utilizarea excesivă a plăcii pentru îndreptat părul sau a unor plăci necorespunzătoare).

0 comentarii

Trimiteți un comentariu