Carnea si pestele constituie componentii de baza
ai alimentatiei. Insa acest tip de alimentatie aduce corpului un exces
de proteine si grasimi, cu efecte negative pentru sanatate, de exemplu
exces de acid uric si colesterol, putrefactie intestinala, ceea ce
inseamna risc crescut de boli cardio-vasculare, osteoporoza, litiaze
renale si chiar cancer. Acidul uric in exces produs in procesul de
digestie al proteinelor din carne imbolnaveste rinichii prin impovararea
acestora si distrugerea celulelor de baza ale rinichilor, nefronii
(nefrite), si se pierd minerale vitale precum Ca si Mg. Colesterolul si
grasimile saturate, care sunt vinovate de majoritatea bolilor
cardiovasculare, se depun pe peretii vaselor sanguine, iar sangele,
elementul datator de viata pentru corpul nostru, nu mai ajunge la
celulele organismului in cantitatea si calitatea necesara, se ingroasa,
produce boli grave ale inimii, dintre cea mai grava si care secera
neasteptat vieti omenesti este infarctul miocardic.
Aceasta alimentatie lipseste
corpul de fibre vegetale atat de importante (sa nu uitam ca fibrele,
care se procura numai din alimente de origine vegetala, curata efectiv
zi de zi toxinile acumulate in corp), in lipsa acestora, toxinele raman
si produc boli. Bacteriile utile care se gasesc in intestine nu pot
distruge substantele de origine animala, in schimb acestea sunt distruse
si nu isi mai pot indeplini rolul lor in intestine care astfel se
imbolnavesc.
In ciuda falsului efect de satietate pe care il
da consumul de carne, acesta nu face decat sa ramana nedigerata in
intestine, in special in intestinul gros, unde la marii consumatori de
carne, duce la cumplite forme de cancer de colon. Intestinele nu au fost
create pentru a primi alimente de origine animala, si atunci cand
trebuie sa le faca fata, corpul face eforturi teribile pentru a le
digera. Specialistii in terapii de colon afirma ca s-au gasit resturi de
produse de origine animala nedigerate la persoane care au devenit
vegetariene, chiar si dupa 20 de ani de vegetarianism. Deci timp de 20
de ani, acestea nu au fost digerate. Senzatia de saturare pe care o
simte consumatorul de carne este deci una falsa, este de fapt o
nedigerare a carnii in intestin, ceea ce face ca omul sa se simta plin.
In zilele noastre, cresterea intensiva a animalelor, crestere ce se
bazeaza pe factori nocivi (furaje artificiale, prafuri din procesarea
animalelor moarte, hormoni pentru crestere rapida, hranirea animalelor
cu propriile fecale, antibiotice, sedative contra stresului si multe
substante chimice prin care se cauta a se diminua bolile de care sufera
animalele, tinerea animalelor in spatii extrem de stramte si insalubre,
face ca produsele de origine animala, si in primul rand carnea, sa fie
un transmitator sigur de boli foarte grave (cancere, boala vacii nebune,
leucoze, gripa aviara, salmoneloze, trichiniloze s.a).
Tot felul de metode comerciale sunt inventate
pentru a face carnea vandabila si cat mai atragatoare si capabila a
ascunde bolile de care este contaminata (de exemplu iradierea carnii
care face sa nu se mai simta mirosul unei carni care a intrat deja in
putrefactie, iar carnea iradiata este de un rosu intens, care o face
atragatoare pentru cumparator).
Nu este de neglijat nici efectul alimentatiei
carnate asupra caracterului si temperamentului omului, lucruri
demonstrate stiintific, cei ce consuma carne sunt persoane mult mai
agresive si violente.
In plus carnea este scumpa si una dintre cele mai
costisitoare surse de resurse (de exemplu pentru a avea pe masa o felie
de carne gatita este nevoie de circa 40000 litri de apa in procesul de
crestere al animalelor si apoi de fabricare a produselor de carne),
intr-o lume in care atat de multi oameni nu beneficiaza de apa, acesta
este un lux de nepermis pentru care, cu siguranta omenirea va plati
scump la un moment dat.
0 comentarii
Trimiteți un comentariu