Un produs Blogger.

Faceți căutări pe acest blog

Categorii

Recent post

Social

FeedReader buttonPersonal BlogsOnline Marketingfree web site traffic and promotion SEO RomaniaBloguri, Bloggeri si CititoriClickLink.ro Stiri

Blog Archive

Persoane interesate

luni, 15 aprilie 2013

Dezavantajele consumului de carne

Carnea si pestele constituie componentii de baza ai alimentatiei. Insa acest tip de alimentatie aduce corpului un exces de proteine si grasimi, cu efecte negative pentru sanatate, de exemplu exces de acid uric si colesterol, putrefactie intestinala, ceea ce inseamna risc crescut de boli cardio-vasculare, osteoporoza, litiaze renale si chiar cancer. Acidul uric in exces produs in procesul de digestie al proteinelor din carne imbolnaveste rinichii prin impovararea acestora si distrugerea celulelor de baza ale rinichilor, nefronii (nefrite), si se pierd minerale vitale precum Ca si Mg. Colesterolul si grasimile saturate, care sunt vinovate de majoritatea bolilor cardiovasculare, se depun pe peretii vaselor sanguine, iar sangele, elementul datator de viata pentru corpul nostru, nu mai ajunge la celulele organismului in cantitatea si calitatea necesara, se ingroasa, produce boli grave ale inimii, dintre cea mai grava si care secera neasteptat vieti omenesti este infarctul miocardic.
Aceasta alimentatie lipseste corpul de fibre vegetale atat de importante (sa nu uitam ca fibrele, care se procura numai din alimente de origine vegetala, curata efectiv zi de zi toxinile acumulate in corp), in lipsa acestora, toxinele raman si produc boli. Bacteriile utile care se gasesc in intestine nu pot distruge substantele de origine animala, in schimb acestea sunt distruse si nu isi mai pot indeplini rolul lor in intestine care astfel se imbolnavesc. 
In ciuda falsului efect de satietate pe care il da consumul de carne, acesta nu face decat sa ramana nedigerata in intestine, in special in intestinul gros, unde la marii consumatori de carne, duce la cumplite forme de cancer de colon. Intestinele nu au fost create pentru a primi alimente de origine animala, si atunci cand trebuie sa le faca fata, corpul face eforturi teribile pentru a le digera. Specialistii in terapii de colon afirma ca s-au gasit resturi de produse de origine animala nedigerate la persoane care au devenit vegetariene, chiar si dupa 20 de ani de vegetarianism. Deci timp de 20 de ani, acestea nu au fost digerate. Senzatia de saturare pe care o simte consumatorul de carne este deci una falsa, este de fapt o nedigerare a carnii in intestin, ceea ce face ca omul sa se simta plin. In zilele noastre, cresterea intensiva a animalelor, crestere ce se bazeaza pe factori nocivi (furaje artificiale, prafuri din procesarea animalelor moarte, hormoni pentru crestere rapida, hranirea animalelor cu propriile fecale, antibiotice, sedative contra stresului si multe substante chimice prin care se cauta a se diminua bolile de care sufera animalele, tinerea animalelor in spatii extrem de stramte si insalubre, face ca produsele de origine animala, si in primul rand carnea, sa fie un transmitator sigur de boli foarte grave (cancere, boala vacii nebune, leucoze, gripa aviara, salmoneloze, trichiniloze s.a). 
Tot felul de metode comerciale sunt inventate pentru a face carnea vandabila si cat mai atragatoare si capabila a ascunde bolile de care este contaminata (de exemplu iradierea carnii care face sa nu se mai simta mirosul unei carni care a intrat deja in putrefactie, iar carnea iradiata este de un rosu intens, care o face atragatoare pentru cumparator).
Nu este de neglijat nici efectul alimentatiei carnate asupra caracterului si temperamentului omului, lucruri demonstrate stiintific, cei ce consuma carne sunt persoane mult mai agresive si violente.
In plus carnea este scumpa si una dintre cele mai costisitoare surse de resurse (de exemplu pentru a avea pe masa o felie de carne gatita este nevoie de circa 40000 litri de apa in procesul de crestere al animalelor si apoi de fabricare a produselor de carne), intr-o lume in care atat de multi oameni nu beneficiaza de apa, acesta este un lux de nepermis pentru care, cu siguranta omenirea va plati scump la un moment dat.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu