Merisoarele (afinele roşii) sunt considerate încă din vechime tratamente miraculoase pentru numeroase boli,
cu precădere cele ale tractului urinar. Impactul lor benefic a fost
descoperit de către strămoşii noştri şi confirmat în zilele noastre prin
studii specializate.
Sucul de merisoare – zece miracole într-un pahar
Un tratament cu suc de afine, timp de câteva săptămâni, poate fi un
miracol pentru corpul tău, aşa cum am confirmat şi în rândurile de mai
sus.
Simpla clătire a gurii cu suc de afine roşii duce la micşorarea
coloniei bacteriene, apoi o cană cu suc proaspăt de merişoare face
minuni pentru sistemul cardiovascular, restabileşte nivelul
colesterolului, inhibă creşterea celulelor canceroase, previne
infecţiile (răceala, infecţii respiratorii etc).
Cura cu suc de merişoare poate să completeze şi curele de slăbire:
acizii organici din afinele roşii au capacitatea de a reduce depozitele
de grăsime, în doar câteva săptămâni.
Merişoarele te pot ajuta să scapi şi de pietrele la rinichi, reduc
riscul apariţiei osteoporozei, întăresc sistemul osos, fiind o sursă
bogată de calciu.
Sucul de afine roşii acţionează împotriva cancerului
în primul rând datorită proantocianidinei – un antioxidant de 20 de ori
mai puternic decât vitamina C.
Consumă - timp de câteva săptămâni - câte un pahar de suc de merişoare şi organismul tău va fi mult mai puternic.
Mici, dar de un roşu pasional, retrase în zone sălbatice,
merişoarele cresc în mediul prielnic al lanţului carpatic şi în Munţii
Apuseni, unde poţi întâlni un adevărat paradis al afinelor roşii...
Dintre toate fructele cunoscute, merişoarele conţin cei mai mulţi
antioxidanţi, ceea ce le transformă în importante arme de apărare a
organismului uman.
Ele împiedică dezvoltarea bolilor cronice (cu precădere celor cardiovasculare) şi previn infecţiile.
În compoziţia lor, veţi regăsi acizi (citric, lactic), proteine, vitamina A, B1, B2, B3, C, E, dar şi uleiuri şi saruri minerale.
Consumul zilnic de afine roşii formează un zid de protecţie împotriva
bacteriilor patogene, cum ar fi E.coli, Helicobacter pylori
(responsabilă pentru ulcerul gastric), Streptococcus mutans (principala
responsabilă pentru cariile dentare).
Responsabile pentru acest beneficiu medical sunt proantocianidele din
merişoare: acestea acţionează împotriva diferitelor bacterii, evitând
fixarea lor la mucoasa anumitor organe.
Această implicare a merişoarelor la nivel bacterian se poate traduce printr-un suport de bază faţă de organismul uman.
Practic, ele ajută organismul să îşi menţină
sănătatea, să lupte împotriva posibilelor infecţii şi să îşi susţină
procesul de luptă împotriva radicalilor liberi.
Scăderea numărului de infecţii implică şi reducerea administrării
antibioticelor în exces, problemă ce afectează copiii, dar şi adulţii la
nivel global.
În plus, s-a mai demonstrat ştiinţific că merişoarele au un impact
pozitiv în ceea ce priveşte lupta împotriva tumorilor maligne.
Un grup de cercetători din Canada au demonstrat cum celulele
canceroase de la nivelul glandelor mamare erau supuse unui risc mult mai
scăzut de a evolua spre tumori, dacă se consumă afine roşii.
Merisoarele devin un real sprijin pentru organism şi
în faţa bolilor reumatice – antioxidanţii din afine neutralizează
radicalii liberi din organism.
vineri, 19 aprilie 2013
Fructe care au multi antioxidanti
Etichete:
antioxidant •
boli •
bolilor cronice •
fructe •
merisoarele •
proteine •
sanatate •
tratamente miraculoase
Publicat de
Blogus
la
06:01
0 comentarii
Trimiteți un comentariu