Un produs Blogger.

Faceți căutări pe acest blog

Categorii

Recent post

Social

FeedReader buttonPersonal BlogsOnline Marketingfree web site traffic and promotion SEO RomaniaBloguri, Bloggeri si CititoriClickLink.ro Stiri

Blog Archive

Persoane interesate

vineri, 26 aprilie 2013

Intepatura de capusa tratata cu propolis?

Capusele traiesc in iarba si in tufe si se ataseaza unui animal care trece pe langa ele, denumit gazda. Sunt mici si pot fi greu de vazut cu ochiul liber. Capusele tinere, sau nimfele, au dimensiunea unei seminte de mac.
Primul semn al infectiei in cazul intepaturii de capusa este de obicei o urticarie circulara, eritem migrator, care apare in 1-2 saptamani de la infectie, dar poate aparea si la 30 de zile dupa intepatura de capusa.

Urticaria are adesea un aspect caracteristic de tinta, cu un punct rosu central inconjurat o zona de piele curata, la randul ei inconjurata de o zona rosie ce se extinde. Poate aparea si sub forma unui inel rosu solid ce se extinde.

Zona poate fi calda la atingere si de obicei nu este dureroasa, nici nu da mancarime. Urticaria in forma de tinta poate fi mai dificil de observat la persoanele care au tenul mai intunecat, la care poate lua aspectul unei vanatai. Urticaria de obicei trece in circa o luna de la intepatura. Desi aceasta urticarie este considerata tipica pentru boala Lyme, sunt multi bolnavi care nu o fac.

Impreuna cu urticaria, persoana intepata de capusa poate avea simptome asemanatoare celor ale gripei: umflarea ganglionilor limfatici, oboseala, dureri de cap si dureri musculare.

Tinctura de propolis in cazul intepaturii de capusa

In cazul intepaturii de capusa, dupa indepartarea in intregime a acesteia, trebuie badijonat imediat locul cu tinctura de propolis, scrie curademiere.ro. Tinctura va distruge eventualii spirocheti lasati de capusa.

Pentru maxima siguranta, putem lua si oral, timp de 2-3 zile, o doza dubla de propolis, fata de cea utila in profilaxia virozelor, administrata in doua doze, dimineata si seara.

O alta varianta ar fi aplicarea unei intepaturi de albina (pentru cei care nu sunt alergici) pe locul intepaturii de capusa.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu