Un produs Blogger.

Faceți căutări pe acest blog

Categorii

Recent post

Social

FeedReader buttonPersonal BlogsOnline Marketingfree web site traffic and promotion SEO RomaniaBloguri, Bloggeri si CititoriClickLink.ro Stiri

Blog Archive

Persoane interesate

joi, 11 aprilie 2013

Protejarea ficatului, alimente pentru afectiuni hepatice

Poate cel mai important aspect in lupta impotriva afectiunilor hepatice este o dieta corespunzatoare care sa evite alimentele daunatoare. Pentru protejarea ficatului, trebuie inlaturate din alimentatie urmatoarele:

Margarina si alte grasimi hidrogenate
Sare rafinataApa cu clor (de la robinet)
AntibioticeleAspartamul (indulcitor artificial)
Pesticidele
Aditivi alimentari
Zahar, ciocolata si alte alimente ce contin concentratii ridicate de indulcitori; (Pofta de dulciuri poate fi temperata printr-o alimentatie bogata in minerale precum crom si vanadium acestea fiind responsabile deseori pentru nevoia de dulce pe care o simtim.)
Uleiuri rafinate
Praf de copt
Cascaval
Produse de fast-food
– hamburgers, pizza, hotdog, etc.
Mancaruri prajite, afumate
Bauturi racoritoare acidulate
Bauturi alcooliceAlimentele nocive de mai sus trebuie inlocuite cu alimente capabile sa vindece precum:

Stevie, malt de orez sau de orz, roscove, fructe, morcovi.
Sare de mare nerafinata;
Sucuri de legume
Carne de vita
, vitel, peste slab, pasare
Lapte dulce sau produse lactate proaspete – iaurturi, branza de vaci, cas, toate dietetice si fara aditivi
Mancaruri organice
Aloe vera
Ceaiul verde
– contine multi antioxidanti ce ajuta la buna functionare a ficatului.
Usturoiul si ceapa contin chimicale ce inhiba producerea substantelor ce cauzeaza cancerul.
Cum sa prepari hrana?
Trebuie evitate prajelile sau afumatul, prin urmare alimentele trebuie fie fierte, fie fripte pe gratarul pentru aragaz. Ouale nu trebuie consumate in exces, fiind recomandat un ou la 3 zile.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu