Poate cel mai important aspect in lupta impotriva afectiunilor
hepatice este o dieta corespunzatoare care sa evite alimentele
daunatoare. Pentru protejarea ficatului, trebuie inlaturate din
alimentatie urmatoarele:
Margarina si alte grasimi hidrogenate
Sare rafinataApa cu clor (de la robinet)
AntibioticeleAspartamul (indulcitor artificial)
Pesticidele
Aditivi alimentariZahar,
ciocolata si alte alimente ce contin concentratii ridicate de
indulcitori; (Pofta de dulciuri poate fi temperata printr-o alimentatie
bogata in minerale precum crom si vanadium acestea fiind responsabile
deseori pentru nevoia de dulce pe care o simtim.)
Uleiuri rafinate
Praf de copt
Cascaval
Produse de fast-food – hamburgers, pizza, hotdog, etc.
Mancaruri prajite, afumate
Bauturi racoritoare acidulate
Bauturi alcooliceAlimentele nocive de mai sus trebuie inlocuite cu alimente capabile sa vindece precum:
Stevie, malt de orez sau de orz, roscove, fructe, morcovi.
Sare de mare nerafinata;
Sucuri de legume
Carne de vita, vitel, peste slab, pasare
Lapte dulce sau produse lactate proaspete – iaurturi, branza de vaci, cas, toate dietetice si fara aditivi
Mancaruri organice
Aloe vera
Ceaiul verde – contine multi antioxidanti ce ajuta la buna functionare a ficatului.
Usturoiul si ceapa contin chimicale ce inhiba producerea substantelor ce cauzeaza cancerul.
Cum sa prepari hrana?
Trebuie
evitate prajelile sau afumatul, prin urmare alimentele trebuie fie
fierte, fie fripte pe gratarul pentru aragaz. Ouale nu trebuie consumate
in exces, fiind recomandat un ou la 3 zile.
0 comentarii
Trimiteți un comentariu