Profesorul Gary Williamson, expert in nutritie la Universitatea din Leeds, a alcatuit o lista cu 20 de alimente necesare prelungirii si sporirii calitatii vietii. Produsele sunt bogate in compusi organici naturali, cunoscuti sub numele de polifenoli.
Acestia contribuie la imbunatatirea starii de sanatate a organismului
uman, marind rezistenta acestuia in ceea ce priveste bolile de inima,
potrivit flu.ro.
Williamson crede ca alimentele care se gasesc pe lista intocmita de
el, si care sunt, in mare masura, fructe si legume, pot contribui la
incetinirea procesului de imbatranire, prin protejarea celulelor de
deteriorarile naturale survenite odata cu trecerea timpului. Exista
dovezi potrivit carora o dieta bazata pe polifenoli, care include acid
tanic, lignina si flavonoide, poate contribui la sporirea sanselor unui
individ de a atinge, si chiar depasi, varsta determinata genetic.
Un studiu realizat recent de catre oameni de stiinta din Marea
Britanie, Statele Unite si Australia a concluzionat ca polifenolii pot
proteja organismul uman impotriva afectiunilor cardiovasculare.Cele 20
de alimente pe care le recomanda profesorul Williamson, sunt: merele,
murele, ceaiul negru, afinele, broccoli, taratele, ciresele, cafeaua,
ciocolata neagra, ceaiul verde, rosiile cherry, portocalele, merisorul,
piersicile, prunele, zmeura, strugurii rosii, ceapa rosie, spanacul, capsunele.
0 comentarii
Trimiteți un comentariu