Un produs Blogger.

Faceți căutări pe acest blog

Categorii

Recent post

Social

FeedReader buttonPersonal BlogsOnline Marketingfree web site traffic and promotion SEO RomaniaBloguri, Bloggeri si CititoriClickLink.ro Stiri

Blog Archive

Persoane interesate

duminică, 16 februarie 2014

Cum sa scapam de poftele culinare?

Foamea poate aparea de multe ori in aceeasi zi daca nu respectati cateva reguli de baza ale alimentatiei. Iata cateva solutii care ne ajuta sa nu mai mancam „haotic”!

Mancati incet

Chiar daca stomacul se umple cu fiecare inghititura de mancare, procesarea informatiilor in organism dureaza inca circa 20-30 de minute in plus. Asa ca abia dupa aceasta perioada va veti simti cu adevarat satui.

Consumati salata de cartofi!

Cartofii albi nu sunt chiar demonii dietei, asa cum suntem obisnuiti sa credem. Cartofii contin un tip de amidon care actioneaza mai mult ca o fibra, odata ajunsa in sistemul digestiv .

Aceasta inseamna ca te fac sa te simti satul mai mult timp, pastrand nivelul de zahar din sange si chiar reducand grasimea din organism. E recomandata o salata de cartofi fierti, cu sare, piper si otet de vin, racita in frigider si presarata cu putin patrunjel.

Alegeti supa la masa de pranz

Consumul mare de apa umple stomacul si atenueaza senzatia de foame. Acelasi efect il are un bol mare de supa de legume, servit la masa de pranz.

Respectati programul meselor

Programul neregulat al meselor duce la aparitia senzatiei de foame. Asta pentru ca, nestiind cand va primi urmatoarea masa, organismul isi face provizii, cerand tot mai multa mancare, tot timpul.

Alimente care tin de foame

Migdalele taie apetitul

Acestea contin multi acizi grasi monosaturati, numai buni pentru a-ti tine apetitul in frau cateva ore bune. Atentie, insa! Migdalele au destule calorii, asa ca pot fi considerate inamici ai siluetei (28 migdale inseamna 170 calorii).

Merele tin poftele "in cui"

Specialistii in nutritie spun ca un mar pe zi controleaza pofta de mancare, dar si kilogramele. Alimentele bogate in fibre, asa cum sunt si merele sunt mai greu masticabile, acordandu-i un extra timp organismului pentru a “taia” senzatia de foame.

Ouale, micul dejun perfect

Femeile care consuma doua oua fierte la micul dejun simt mult mai tarziu nevoia de a manca la pranz. Mai mult, acestea slabesc mult mai usor, talia fiind cea care prinde contur. Daca nu va plac ouale, iaurtul este la fel de eficient.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu