Un produs Blogger.

Faceți căutări pe acest blog

Categorii

Recent post

Social

FeedReader buttonPersonal BlogsOnline Marketingfree web site traffic and promotion SEO RomaniaBloguri, Bloggeri si CititoriClickLink.ro Stiri

Blog Archive

Persoane interesate

luni, 25 martie 2013

Sucuri care mentin inima sanatoasa

Indiferent ca sunt facute dintr-un singur fruct sau mai multe, toate sucurile proaspete au efecte pozitive asupra sanatatii.

Exista insa un anumit tip de suc care aduce cele mai multe beneficii inimii. Acestac contine 7 elemente si se prepara astfel:

- 126 ml suc de struguri

- 20 ml suc de coacaze

- 20ml de capsune

- 20 ml suc de mere

- 10 ml suc de merisor

- 8ml suc de acerola

- 8ml suc de aronia

Combinatia de fructe a fost descoperita de cercetatorii de la Universitatea Strasbourg si a fost testata pe 80 de voluntari. In testele de laborator s-a demonstrat ca acest amestec de sucuri a facut ca arterele sa se relaxeze.

Benefciile fiecarui fruct in parte:

Strgurii: numeroase studii au demosntrat ca sucurile de struguri rosii pot aduce aceleasi beneficii inimii ca vinul rosu:

- reducerea riscului de formare a cheagurilor de sange

- reducerea LDL (colesterolului “rau")

- prevenirea daunelor vaselor de sange din inima

- mentinerea unei presiuni arteriale sanatoase

Atat vinul rosu cat si sucul de struguri contin antioxidanti numiti flavonoide, care ajuta la cresterea colesterolului HDL ( bun) ,acesta diminueaza riscul de blocare al arterelor (arteroscleroza) si scade tensiunea arteriala.

Coacazele: potrivit Institutului American pe probleme de imbatranire acestea sunt fructele cu cele mai mari cantitati de antioxidanti. Subiectii pe care s-au facut testele au resimtit in mod clar imbunatatiri in cazul problemelor de inima de care sufereau, dupa ce au consumat coacaze.

Merele: o echipa de cercetatori de la Scoala de Medicina UC Davis din SUA a descoperit ca un consum constant de suc de mere poate incetini procesul de dezvoltarea al bolile de inima. Compusii denumiti fitonutrienti prezenti in sucul de mere actioneaza reducand colesterolul rau – LDL.

Merisoarele: fenolii care se regasesc in sucul de merisoare duc la reducerea inflamatiilor, localizate in peretii arterelor si raspunzatoare de aparitia unor boli de inima. Antioxidantii din aceste fructe ajuta si la “relaxarea" vaselor de sange, ceea ce duce la o mai buna circulatie si la reducerea riscului aparitie bolilor de inima, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Maryland (Baltimore).

Aronia: este un fruct antioxidant care ajuta la normalizarea tensiunii arteriale, sustine elasticitatea vaselor sangvine si previne diferite boli cardiovasculare. Sucul de aronia, are un continut ridicat de antioxidanti, in special antocianina, este un remediu natural eficient in prevenirea si tratarea numeroaselor afectiuni.

0 comentarii

Trimiteți un comentariu